Sollentuna tilldelar Patia driftentreprenad för gruppbostad

I maj 2020 tilldelades Patia driftentreprenaden för Malmvägens gruppbostad i Sollentuna. Patia kommer ansvara för driften från och med oktober 2020. Gruppbostadens verksamhet är inriktad på att skapa förutsättningar för de boende att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Patia fick förtroendet att driva denna gruppbostad i konkurrens med flera andra vårdbolag.

Patia öppnar skyddat boende i Stockholm

Våren 2020 öppnar Patia ett nytt kollektivt skyddat boende i Stockholm. Boendet består av åtta fullvärdiga lägenheter, gemensamma ytor, lekrum samt personalytor och ligger på bekvämt gångavstånd från kollektivtrafik, affärer och annan samhällsservice.
Verksamheten håller hög säkerhetsnivå med bland annat skalskydd och bemanning dygnet runt under ledning av erfarna socionomer.

Kontakta oss gärna för mer information.
Tfn: 010 459 01 03
E-post: skydd@patia.se

Patia förvärvar Familjeverket i Stockholm AB

Familjeverket har mer än 20 års erfarenhet av jour- och familjehemsvård. Familjeverket har hela landet som upptagningsområde och arbetar huvudsakligen med placeringar i Stockholmsområdet.

Familjehemsvård är ett fokusområde för Patia. Vi har ramavtal med flera kommuner runt om i landet och tecknade under april 2020 ramavtal med Stockholm Stad avseende jourhemsvård. Därför är det extra kul att välkomna Familjeverkets duktiga konsulenter och familjehem till Patia.

För mer information se Familjeverket.

Patia öppnar gruppbostad i Uppsala

I ett nytt villaområde 5 km från Uppsala centrum öppnar Patia en nybyggd gruppbostad under maj 2020. Från boendet är det nära till kommunikation, service och handel samtidigt som du har naturen runt knuten.

Det centrumnära läget med dess stora utbud av butiker, restauranger och övrig samhällsservice samt de goda kommunikationerna med buss till Uppsala centrum ger bra förutsättningar för ett självständigt liv och en meningsfull sysselsättning.

Gruppbostaden består av sex lägenheter om ca 47 kvm med egen uteplats eller balkong. Gruppbostaden omfattar dessutom gemensamhetsutrymmen och en gemensam altan.

Verksamheten riktar sig till personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, tillhörande personkrets 1 inom LSS.

För mer information vänligen kontakta Cecilie Klemetsen på tfn 010-459 01 43, alternativt Paulina Andersson på tfn 010-459 01 29.

Patia öppnar ny gruppbostad i Uppsala

Patia öppnar stödboende i Älvsjö

Patia öppnar nytt stödboende för unga vuxna i Älvsjö. Stödboendet är beläget i ett mycket lugnt och fint område endast ett par minuter från Älvsjö station. Verksamheten består av 17 platser i egna, nybyggda och fullt möblerade lägenheter, samt ett personalkontor i samma fastighet. Verksamheten har tillstånd från IVO.

 

Patia driver sedan tidigare ett flertal stödboenden, bland annat i Stockholmskommunerna Huddinge, Nacka och Järfälla.

 

Vi ser fram emot att i början av april ta emot våra första klienter i verksamheten i Älvsjö.

 

För mer information vänligen kontakta Patia Stödboende, tfn 010-459 01 04.

Patia öppnar gruppbostad i Åkersberga

Med lugnt läge i hjärtat av Åkersberga öppnar Patia en nybyggd gruppbostad under februari 2020.

Gruppbostaden ligger längst in på Skogsstjärnevägen i naturskön miljö, med närhet till såväl centrum som kommunikationer. Gruppbostaden riktar sig till personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, tillhörande personkrets 1 inom LSS.

Utöver egen lägenhet finns tillgång till ett gemensamt allrum och kök samt en härlig utemiljö.

Solna tilldelar Patia driftentreprenad för gruppbostad 

Under hösten 2019 tilldelades Patia driftentreprenaden för gruppbostaden Västra vägen 5 i Solna. Gruppbostaden är ett boende med särskild service för fem personer enligt LSS. Verksamheten är inriktad på att skapa förutsättningar för de boende att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Patia kommer ansvara för driften från och med maj 2020.

– Vi är glada och stolta över att ha fått detta förtroende från Solna kommun. Patia kommer att arbeta intensivt för att skapa en högkvalitativ verksamhet med brukaren i fokus, säger Patias vd Erik Lind.

Nytt ramavtal avseende skyddat boende

Patia har tilldelats ramavtal med sju Stockholmskommuner avseende skyddat boende.

Upphandlingen genomfördes under våren 2019 och omfattar kommunerna Nacka, Värmdö, Tyresö, Botkyrka, Huddinge, Haninge och Tyresö.

Patia tackar för förtroendet och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med de aktuella kommunerna.

Patia tilldelas driftentreprenad i Umeå

Under sommaren 2019 tilldelades Patia driftentreprenaden för omsorgsboendet Sörgården i Umeå. Sörgården är ett boende för tio personer med beroendeproblematik. Verksamheten är inriktad på att skapa förutsättningar för de boende att ta sig ur sitt missbruk och kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt.

Patia vann upphandlingen i konkurrens med fem andra utförare och tar över driften från och med den 1 november 2019.

– Vi är jätteglada över att ha fått detta förtroende från Umeå kommun. Patia kommer att arbeta intensivt med kvalitets- och värderingsarbetet och skapa en verksamhet där de boende trivs och utvecklas efter sina egna förutsättningar, säger Patias vd Erik Lind.

Nytt stödboende i Nacka

Patia öppnar nytt stödboende i Nacka/Ektorp.

Stödboendet, som är bemannat dygnet runt, består av 16 nybyggda och fullt möblerade lägenheter.

Verksamheten har IVO-tillstånd för åldersgruppen 16-20 år och arbetar utefter flertalet evidensbaserade metoder såsom MI, ESL och återfallsprevention. Vi individanpassar innehåll och metoder för den enskilde klienten.

Patia har stödboenden och träningslägenheter på ett flertal platser runt Stockholm och kan ta emot klienter i olika åldrar med olika stödbehov.

För mer information vänligen kontakta verksamhetschef Janne Menander, tfn 072-185 01 24.