top of page

Molnby Gruppbostad i Vallentuna

Patia Molnby gruppbostad riktar sig till vuxna, personkrets 1 enligt LSS och är belägen i Molnby, Vallentuna kommun. Verksamheten riktar sig enbart till personer med Prader Willi Syndrom.

Verksamheten ligger vackert beläget i ett naturskönt och lantligt område med naturen runt hörnet och närhet till Roslagsbanan. Med Roslagsbanan tar du dig till centrala Vallentuna på några minuter.

Gruppbostaden består av sex välplanerade lägenheter med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt separat sovrum. Lägenheterna är på ca 42 kvadratmeter och samtliga har en tillhörande uteplats. De gemensamma utrymmena är ljusa och rymliga och ger goda förutsättningar för social samvaro och aktiviteter efter önskemål.

Det fina läget med närhet till grönområden inbjuder både till avkoppling och fysiska aktiviteter. Verksamheten kommer ha ett stort fokus kring fysisk aktivitet och för den som vill njuta och koppla av eller pyssla och odla i trädgården så finns möjlighet till det.

Verksamheten är anpassad för personer med PWS där kost och motion är hörnstenar. Vi erbjuder individuellt anpassad kost, nära samverkan med vårdgivare och psykiatri och gedigen PWS-kompetens. Varje person som bor hos oss ska känna att den har ett stort inflytande över de insatser som sker i det dagliga livet. Alla insatser utformas individuellt med hänsyn till den enskildes behov och önskemål. Målet är att ge stöd till ett liv som är så meningsfullt, självständigt och oberoende som möjligt.

På gruppbostaden finns tillgång till personal dygnet runt. Hos oss arbetar engagerad personal som fortlöpande kommer att utbildas inom PWS-metodik samt handledas för att tillgodose varje boendes individuella behov. 

Stina.jpg

Stina Ulfsdotter
Verksamhetschef

IMG_3022.HEIC

Lena Andersson
Platschef

Besöksadress

Molnbyvägen 47

186 94 Vallentuna 

bottom of page