top of page

Kumla Trädgårdsgata Gruppbostad i Uppsala

Patia Kumla Trädgårdsgata är en gruppbostad som riktar sig till vuxna, personkrets 1 enligt LSS och är beläget i ett nytt villaområde endast 5 km från Uppsala centrum. Från boendet är det nära till kommunikation, service och handel samtidigt som naturen finns runt knuten. Det centrala läget med dess stora utbud av butiker, restauranger och övrig samhällsservice ger goda möjligheter till ett aktivt liv. 

Gruppbostaden består av sex moderna lägenheter förlagda på två plan, med tillhörande gemensamhetsutrymmen för social samvaro och gemensam tvättstuga samt uteplats. 


De ca 50 kvadratmeter stora lägenheterna har två rum och kök med tillhörande uteplats eller balkong. Boendet är tillgänglighetsanpassat och hiss finns.
 

Boendet har tillgång till egen bil vilket öppnar upp möjligheter till olika aktiviteter och bilutflykter runt om i landet. En gång i veckan hålls husmöten där alla på gruppbostaden som vill är med och bestämmer vilka aktiviteter som ska göras eller vilken mat som ska serveras. Detta är ett forum för delaktighet och är öppet för alla att komma med idéer, önskemål eller förbättringar.

På Kumla Trädgårdsgatan arbetar vi lågaffektivt och har ett pedagogiskt arbetssätt för att ge den enskilde trygghet och stöd att klara nya situationer. Vår utgångspunkt är att bygga vidare på det som fungerar bra och utveckla den enskildes förmågor. Vi arbetar även med alternativa och kompletterande kommunikationssätt.  Vår målsättning är att skapa trygghet och förutsägbarhet för att den enskilde ska kunna leva ett så bra och självständigt liv som möjligt. Tillsammans med utsedd stödperson utformas en planering utifrån varje enskild persons önskemål och behov. Vi anpassar stöd och omsorg utefter de boendes unika förutsättningar för att skapa struktur, rutiner och planering i vardagen.

Gruppbostaden är bemannad dygnet runt med vaken natt och våra medarbetare har erfarenhet och kompetens anpassad till verksamhetens behov.

IMG_248511.JPG
IMG_248511.JPG
IMG_248511.JPG

Jannike Lefrell
Verksamhetschef

IMG_248511.JPG
IMG_3129.HEIC
IMG_3129.HEIC

Camilla Claar
Platschef

Besöksadress

Kumla Trädgårdsgata 48

754 54 Uppsala

bottom of page