top of page

Björknäs Gruppbostad i Nacka

Jens.jpg

Patia Björknäs är en gruppbostad som riktar sig till vuxna personer tillhörande personkrets 1 enligt LSS och är belägen i Saltsjö-Boo, Nacka kommun.


Verksamheten ligger vackert beläget i ett villaområde med fina grönområden och närhet till vatten. Boendet ligger med gångavstånd till Björknäs centrum och dess utbud av matvarubutiker, apotek och affärer.

Gruppbostaden är byggd i två plan och består av sex välplanerade lägenheter på ca 45 kvadratmeter med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt separat sovrum. Varje lägenhet har en egen uteplats eller balkong. I de gemensamma utrymmena finns goda förutsättningar för social samvaro och aktiviteter efter önskemål. Trädgården med tillhörande altan bjuder in till avkoppling och grillkvällar under vår och sommar. Boendet är tillgänglighetsanpassat och hiss finns.

Vi identifierar behoven hos varje individ och utformar arbetssätt som är individanpassade. Varje enskild boende ska ges möjlighet att utifrån önskemål och förutsättningar utveckla sina förmågor för att bli så självständiga som möjligt. Genom rätt stöd, rutiner och tydlig struktur skapar vi kontinuitet och trygghet i tillvaron hos den enskilde och kan därmed stärka den enskildes egna förmågor i det dagliga livet. 


Gruppbostaden är bemannad dygnet runt och våra medarbetare har erfarenhet och kompetens anpassad till verksamhetens behov.

Jens Ekbom
Bitr. Verksamhetschef

patiatradet.jpg

Katarina Lantto​
Platschef

Besöksadress

Värmdövägen 640

132 41 Saltsjö-Boo

bottom of page